Paul en Corrie van den Broek uit Gemert. Vijf lange jaren waren ze bezig met het vinden van een nieuwe bestemming voor de (inmiddels gesloopte) varkensstallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul en Corrie van den Broek uit Gemert. Vijf lange jaren waren ze bezig met het vinden van een nieuwe bestemming voor de (inmiddels gesloopte) varkensstallen. © Rene Manders/DCI Media

Boer begint niet zomaar iets anders: ‘We konden niets, we mochten niets’

Steeds meer boeren nemen het moeilijke besluit om te stoppen. Maar wat dan? De weg naar een nieuwe toekomst voor stallen en gronden ligt vaak bezaaid met obstakels. Zoals Paul en Corrie van den Broek uit het Brabantse Gemert aan den lijve hebben ondervonden.

3 reacties

 • Adriaans

  1 jaar geleden
  Dus een stoppende boer moet eerst plannen maken wat ie met de vrijkomende grond wil doen. En dan als ruilmiddel inzetten. Gemeente de stikstof. Boer zijn nieuwe bedrijf. Toch erg dat je niks mag op je eige grond. En dat ze overal regels voor hebben. Eigelijk moet er maar 1 regel zijn voor de stoppende boer. Alles mag als het maar geen stikstof geeft.
 • Toby Louwen

  1 jaar geleden
  Dsze situatie is te idioot voor woorden. In ander artikel hier wordt al geschetst dat enorme afname van boeren nodig zou zijn tav stikstof. Dat wordt dus eigenlijk onmogelijk gemaakt. En wat dan met al dat land? Want zowat alles zorgt direct en indirect voor meer stikstof. Hier klopt iets niet.
 • I Velde

  1 jaar geleden
  Is hier geen rol voor de LTO weggelegd?