Boeren vanochtend op de A28 op weg naar het RIVM in De Bilt.
Volledig scherm
Boeren vanochtend op de A28 op weg naar het RIVM in De Bilt. © ANP

Boeren houden steun bevolking

De protesterende boeren houden de steun van de bevolking. Dat blijkt uit een poll op deze site. Twee derde van de mensen staat (nog) achter de boerenprotesten. 

Maar de sympathie brokkelt wel af. 18 procent zegt dat ze eerst wél sympatie hadden voor de boerenacties, maar nu niet meer. De poll is inmiddels door meer dan 30.000 mensen ingevuld.

De nieuwe acties van de boeren zijn grimmiger dan de eerste massale bijeenkomst op het Malieveld in Den Haag. Toen kregen de boeren opgestoken duimen van de automobilisten die door de actie in de langste ochtendfile ooit stonden. 

Levensgevaarlijke capriolen

Gisteren werden voor het eerst ook boeren aangehouden voor levensgevaarlijke capriolen bij protesten in Groningen. Hierbij vlogen zelfs dranghekken richting fietsers en voetgangers die voorbijkwamen. Volgens LTO Nederland was Groningen een incident.

In onze serie Voxpop gingen we de straat op om te vragen wat Nederlanders van het boerenprotest vinden. Bekijk hieronder de video.

 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”