Volledig scherm
Boerderij op instorten in Groningen © anp

Boeren willen compensatie voor gaswinning

Boeren willen compensatie voor de gaswinning onder hun grond en stappen naar de rechter, bericht RTV Noord. Dat doen ze na een oproep van de Vereniging Rechtskundig Bureau voor de Landbouwer.

In de Mijnbouwwet uit 2003 staat dat boeren verplicht zijn de winning van delfstoffen in de diepe ondergrond van hun perceel te gedogen. Volgens verenigingslid Albrechtus Tebbens Torringa was het idee in 2003 dat de gaswinning weinig gevolgen zou hebben voor grondeigenaren. ,,We hebben te maken met bevingen, bodemdaling en met imagoschade die aanzienlijk is. Dus alle reden om deze vraag voor te leggen.''

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.