Boerenprotest: tractoren rijden naar Schiphol

videoIn het kader van het boerenprotest trokken actievoerders vanmiddag na het bezoek aan het provinciehuis in Haarlem met zo'n 200 tractoren richting Schiphol.  De marechaussee hield ze tegen. Inmiddels zijn de boeren weer onderweg naar huis. 

Veehouder Peter Bontekoning was vandaag met andere demonstranten aanwezig bij het provinciehuis in Haarlem. Ze boden een petitie aan aan het provinciebestuur, omdat ze het niet eens zijn met het stikstofbeleid en vinden dat er niet geluisterd wordt naar de boeren. Op de terugweg reden ze nog even langs Schiphol, om te laten zien ‘dat ze zich niet laten pesten door de overheid’.  De boeren kwamen niet ver. De marechaussee stond al klaar om ze tegen te houden. Bontekoning: ,,We hebben toen even overlegd met de marechaussee en reden daarna door. We zijn niet tot de vertrekhal gekomen.’’ 

Voormalig actieleider Arjen Schuiling, die er vandaag zelf niet bij is, spreekt van spontane acties. De groep is inmiddels weer op weg naar huis.  

Boeren passeren met hun trekkers het provinciehuis van Noord-Holland. Ze voeren actie tegen het stikstofbeleid van de provincie.
Volledig scherm
Boeren passeren met hun trekkers het provinciehuis van Noord-Holland. Ze voeren actie tegen het stikstofbeleid van de provincie. © ANP