Volledig scherm
© Facebook/Marjan van Rooij

Boerin vindt kop en huid van gestolen kalfje terug in sloot

UpdateEen gruwelijke ontdekking voor Marjan van Rooij maandag in het Brabantse Vlierden. Zij vond de kop en de huid van één van haar kalveren terug in het riviertje de Aa.

Quote

Het dier is ter plekke geslacht. Ongeloof­lijk. Wie doet nou zoiets?

Marjan van Rooij

Dat schrijft Van Rooij op Facebook. Op de foto wordt door facebookgebruikers met afschuw gereageerd. ,,Niet te geloven zeg. Walgelijk'', klinkt het.

Een nacht eerder bleek het kalf, dat nog maar een week oud was, gestolen te zijn uit de stal bij hun melkveehouderij. Maandagochtend vond de boerin een deel van het kalf dus terug.

Plas bloed
,,'s Morgens stond het hekje van de stal open en misten we een kalfje", aldus Van Rooij. ,,We hebben de sporen gevolgd, tot bij de Aa. Ik zag het kalfje drijven. Mijn man heeft het uit het water gehaald. Naast het riviertje lag een plas bloed. Het dier is ter plekke geslacht. Ongelooflijk. Wie doet nou zoiets?"

Van Rooij heeft uiteraard aangifte gedaan bij de politie. Ze hoopt zo'n incident nooit meer mee te maken. ,,Maar wat moet je? We kunnen geen hekwerk om ons hele bedrijf zetten." Van Rooij heeft bij de melkveehouderij ook een vakantieboerderij. ,,Wij zijn heel open en mensen die hier komen, zijn erg enthousiast. En dan gebeurt er zoiets. Dit raakt me enorm."