Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Boeteregen: 12.000 bekeuringen op landelijke controledag politie

De politie heeft woensdag 12.000 automobilisten bekeurd vanwege snelheidsovertredingen. In het kader van de Europese Week van de Veiligheid keek de politie met laserguns, videoauto's en radar uit naar hardrijders. De uitkomsten van deze 'speedmarathon' zijn vandaag bekendgemaakt.

 1. 538 Oranjedag gaat niet door na commotie, gemeente geeft geen vergunning

  538 Oranjedag gaat niet door na commotie, gemeente geeft geen vergunning

  De burgemeester van Breda geeft geen vergunning voor het Fieldlab-testevenement 538 Oranjedag, dat zaterdag zou plaatsvinden in de stad. Vanwege de oplopende maatschappelijke onrust kan het evenement ‘niet meer veilig en verantwoord plaatsvinden’. ,,Er is zoveel commotie en onrust hierover. Dat is doodzonde, maar het is niet anders", aldus burgemeester Paul Depla. Radio 538 komt nu met een alternatief Koningsdagfeest.
 2. Kabinet wil doorgaan met Fieldlabs ondanks kritiek
  Testevenementen

  Kabinet wil doorgaan met Fieldlabs ondanks kritiek

  Het demissionaire kabinet wil doorgaan met zogeheten Fieldlab-evenementen die de komende tijd staan gepland, ondanks de kritiek die is losgebarsten over een 538-Oranjedag in Breda komende zaterdag. Tegenstanders vrezen het grote besmettingsgevaar nu de ziekenhuizen nog vol met coronapatiënten liggen. Maar het kabinet vindt het belang van de wetenschappelijke onderzoeken achter deze evenementen groot in verband met de heropening van de samenleving. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover.
 1. Hevige natuurbrand op de Tafelberg onder controle
  Play

  Hevige natuur­brand op de Tafelberg onder controle

 2. Omstanders duwen auto persfotograaf met shovel in sloot
  Play

  Omstanders duwen auto persfoto­graaf met shovel in sloot