Bomexperts blazen busje met explosieven op bij kerk in Sri Lanka

De Sri Lankaanse hoofdstad Colombo is opnieuw opgeschrikt door een nieuwe explosie. De explosieven opruimingsdienst blies een busje op dat bij de Sint-Anthoniuskerk stond geparkeerd. Gisteren vielen bij meerdere aanslagen bijna 300 doden en ruim 500 gewonden.

De Sri Lankaanse autoriteiten troffen het busje, met daarin drie explosieven, geparkeerd aan in d e buurt van een kerk in Colombo. Het busje met de bom stond op enkele tientallen meters van de kerk die gisteren het doelwit was van een aanslag.

Experts brachten het voertuig tot ontploffing. De politie maakte vandaag ook melding van de vondst van ontstekers voor explosieven op een busstation in de stad. Twaalf detonators lagen op de grond, 75 andere tussen het afval.

Volledig scherm
De Sint Sebastiaan kerk werd gisteren volledig verwoest. © AFP
  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.