Een brandweerman met persluchtmasker bij de woning van Mario W. uit Huissen. In het pand was volgens buren benzine gegoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een brandweerman met persluchtmasker bij de woning van Mario W. uit Huissen. In het pand was volgens buren benzine gegoten. © Persbureau Heitink

‘Boobytraps’ in woning motorrijder die tankstation binnenreed: ‘Wonder dat woning niet is ontploft’

Wat bezielde Mario W.? Een vraag die hij mogelijk alleen zelf kan beantwoorden. De Huissenaar ligt zwaargewond in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Hij reed op zijn motor een tankstation langs de A325 bij Elst binnen en had kort daarvoor brand gesticht bij zijn eigen woning in Huissen.

  1. Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesignaleerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’
    PREMIUM
    Video

    Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesigna­leerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’

    De politie maakt zich grote zorgen om de opkomst van crystal meth, waarvan in 2020 nu al een recordaantal labs werd opgerold. Bovendien blijken twee kopstukken van het gevreesde Mexicaanse Sinaloa-kartel vorig jaar Nederland te hebben bezocht. Waarom pillenboeren overstappen op deze verwoestende drug, ze in de leer moeten bij Mexicanen en de politie deze opmars uit alle macht probeert tegen te houden. ,,Als je dit laat lopen kan Nederland uitgroeien tot een mondiale producent, met al het geweld dat daarmee gepaard gaat.”