Volledig scherm
Mentoren wachten in Utrecht op nieuwe studenten tijdens de introductieweek © ANP/Bas Czerwinski

Bootcamps voor mbo-studenten om hbo te halen

Om mbo'ers ook op het hbo te laten slagen, moeten er onder meer bootcamps, een festival en een studievereniging voor deze doorstromers komen. Die ideeën hebben studenten minister Jet Bussemaker van Onderwijs maandag voorgelegd.

Bussemaker besloot bij de studenten te rade te gaan, want de nood is hoog. Steeds minder mbo'ers weten een trede hoger de eindstreep te halen. Vooral in het eerste hbo-jaar sneuvelen er veel.

De minister vroeg mbo- en hbo-studenten eind vorig jaar om zich voor te stellen dat ze zelf een hogeschool of mbo bestuurden. Hoe zouden zij ervoor zorgen dat er meer doorstromers uit het mbo slagen op het hbo? Daarbij moesten ze met twee ton zien uit te komen.

Uit alle plannen waarmee de studenten op de proppen kwamen, mogen de scholen nu de beste projecten kiezen. Om die te betalen kunnen ze aankloppen bij Bussemaker, die daarvoor 11 miljoen euro heeft uitgetrokken. Bussemaker is ,,onder de indruk van de creatieve plannen''.

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.
  2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”