Volledig scherm
© anp

'Bordeel in voormalig Yab Yum'

De eigenaar van het pand waarin de voormalige seksclub Yab Yum huisde, wil het door de stad Amsterdam geplande gemeentelijk bordeel huisvesten. Momenteel fungeert de barokke inrichting van de legendarische Amsterdamse seksclub als museum.

Een woordvoerder van de eigenaar van het pand aan de Singel laat weten dat deze belangstelling heeft een gemeentelijk bordeel te worden: ,,Hoewel de club alweer 7 jaar dicht is, is de inrichting nog helemaal intact. Bovendien zit er nog een bordeelvergunning op het pand.'

De stad Amsterdam organiseert morgen een voorlichtingsavond, waarop zij belangstellenden voor het exploiteren van een gemeentelijk bordeel wil informeren. Een nadeel aan de locatie van de voormalige Yab Yum is dat de oude seksclub buiten het gebied ligt dat door de stad is aangewezen voor deze nieuwe exploitatievorm.

In de Yab Yum was gisteren een bijeenkomst van de nieuwe belangenvereniging voor prostituees, met de naam Proud. De vereniging wil opkomen voor de rechten van sekswerkers, die vinden dat hun beroep te veel wordt geassocieerd met misbruik en vrouwenhandel.

Experimenteren
De stad Amsterdam maakte onlangs bekend te willen experimenteren met een bordeel dat voornamelijk door vrouwen gerund zal moeten worden, om mensenhandel tegen te gaan.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”