Fource schreeuwt het uit na het winnen van het Junior Songfestival.
Volledig scherm
Fource schreeuwt het uit na het winnen van het Junior Songfestival. © AVRO/TROS

Boyband Fource wint Junior Song Festival


Boyband Fource heeft vanavond de finale van het Junior Song Festival gewonnen. Hun grote prijs: een trip naar Georgië om op het Junior Eurovisie Songfestival heel Europa hun muzikale talent te laten zien.

De vier stoere knapen van Fource pakten vanavond de titel door in de finale af te rekenen met zangeressen Montana en Sezina. Geen onverdienstelijke opgave, aangezien de boyband nog maar kortgeleden samengesteld werd uit vier solo-artiesten. 

De jury van het Songfestival liet de jongens tijdens de auditie weten dat het meer brood zag in in een groepje van vier dan in vier eenlingen en zo werd de boyband geboren.  ,,Ik kende de andere jongens al wel, dus heel raar is het niet", zei het 14-jarige lid Jannes Heuvelman onlangs over de samensmelting in het Brabants Dagblad. Heuvelman kent de klappen van de zweep in de muziekwereld al enigszins door zijn ervaring als acteur in de musical Pinokkio en het theaterstuk De Kleine Blonde Dood.

Nu lonkt voor Jannes en zijn drie kompanen een muziekcarrière. Zijn droom: ,,De finale in Georgië winnen. En doorbreken in het theater, tot op internationaal niveau!"

Boyband Fource met als tweede van links Jannes Heuvelmans.
Volledig scherm
Boyband Fource met als tweede van links Jannes Heuvelmans. © Fource

Vijftiende editie

De 15e editie van de Junior Eurovisie Songfestival is op 26 november in Tblisi, de hoofdstad van Georgië en gaat tussen zestien landen. De eerste editie was in 2003 in Kopenhagen. In 2007 was Rotterdam gaststad, in 2012 Amsterdam. Nederland heeft aan alle edities meegedaan en won zelfs in 2009: de uit Best afkomstige Ralf Mackenbach won met het nummer 'Click clack'.