Volledig scherm
© ANP

Boze agent berispt na geven 'privéboete'

RotterdamEen agent van de politie Rotterdam blijkt een verkeersruzie die hij in privétijd had met een andere automobilist op wel heel bijzondere wijze te hebben beslecht. Hij besloot de automobilist te bekeuren.

De Ombudsman heeft de agent daar nu officieel voor op de vingers getikt. De man kreeg op een warme zomerdag op de kruising van de A4 met de A15 onder Rotterdam problemen met de andere automobilist, toen hij van werk op weg was naar huis.

Bij het ritsen probeerde de agent met hoge snelheid voor te kruipen. Een botsing kon de andere automobilist slechts vermijden door scherp naar rechts te sturen. Hij schrok zo van wat er gebeurde, dat hij door zijn openstaande raam op de auto van de agent sloeg, die op luttele centimeters langs hem scheerde. Uiteindelijk voegde deze alsnog achter hem in.

De agent reageerde door met zijn politiepenning te zwaaien en de automobilist naar de vluchtstrook te sommeren. Daar zegde hij hem een bekeuring aan: uitschrijven ging niet, omdat hij zijn bonnenboekje niet bij zich had. Toen de automobilist de bon daadwerkelijk in de bus kreeg, vocht hij deze aan, tot de Ombudsman aan toe. De agent bestrijdt overigens dat hij agressief ritste en vindt nog altijd dat hij de automobilist terecht bekeurde. Hij vindt juist dat de klager gevaarlijk weggedrag vertoonde door zomaar op zijn auto te slaan.

De Ombudsman noemt het gedrag van de agent 'niet behoorlijk' en 'in strijd met het vereiste van integer handelen'.