Uit frustratie over het stikstofbeleid zaagden boeren maandag honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard om. Floor de Jong was één van hen, maar heeft inmiddels spijt van zijn actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit frustratie over het stikstofbeleid zaagden boeren maandag honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard om. Floor de Jong was één van hen, maar heeft inmiddels spijt van zijn actie. © Pim Mul

Boze boer Floor kapte 100 gezonde knotwilgen uit protest en krijgt nu buurt achter zich aan

UpdateHet omzagen van zo’n honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard als boerenprotest tegen het stikstofbeleid is bij velen volstrekt verkeerd gevallen. Omwonenden gaan aangifte doen en lokale politieke partij Pro Krimpenerwaard vindt dat boer Floor de Jong moet opstappen als SGP-raadslid.

300 reacties

 • J. De pree

  1 maand geleden
  Jacques de Pree Wat de boeren nu aan het doen zijn slaat nergens op. Mensen die op weg zijn naar hun werk blokkeren. Distributiecentra blokkeren zodat etenswaren bederven enz. Agressie tegen de politie. Vele tientallen miljoenen schade. Zo wekken ze alleen maar aversie op. Het stikstofprobleem moet opgelost worden. Hoe dan ook. En de natuur beschadigen is helemaal onsymphatiek.
 • jaap kok

  1 maand geleden
  Deze boer heeft groot gelijk aktie te voeren om knotwilgen om te zagen. En hij heeft bereikt is veel geleuter hier over in de media. Wat de regering deze mensen aandoet dat is schande. De D66ers die voor de biomassacentrales zijn staan nu te huilen. Een knotwilg is een boom zonder waarde en staat er zeer snel weer.
 • jannie kuik

  1 maand geleden
  gelukkig voor de mensen die het zo goed weten nog een baantje hebben en zich niet druk hoeven te maken om oneingend te worden
 • Schuurbiers

  1 maand geleden
  Begrijpelijk allemaal, maar zo'n actie met die knotwilgen is ondoordacht en onbesuisd. Duurt weer jaren voor er nieuwe staan. Wat ik niet hoor on het debat is fat wij voor de hele wereld vlees produceren en wij hier met het 'restafval' zitten. Laat die andere landen dat maar zelf doen en zodoende kan de veestapel gehalveerd worden. En de boeren die zonder werk komen te zitten kunnen bij natuurbeheer han werken, of laten omscholen tot leraar, of bij de kinderopvang gaan werken, of verpleging!
 • Kees Buijs

  1 maand geleden
  Buiten deze zinloze actie , vind ik het niet snugger ( gebrek aan realiteitszin en totaal contact gestoord richting de maatschappij) dat Den Haag de boeren in deze hele stikstof discussie zo voorop plaatsen. Ze hadden die kaart anders moeten trekken en een hele lijst moeten maken van ALLE boosdoeners EN de mensen direct perspectief bieden. Dat is nu allemaal ingehaald door de waan van de dag ,zo dom daar !!