Volledig scherm
© ANP

Boze boeren alsnog welkom op Catshuis

Boze boeren die aanvankelijk niet uitgenodigd waren voor een onderhoud morgen met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten op het Catshuis, zijn alsnog welkom. Zij hadden eerder aangekondigd dan maar te gaan demonstreren bij de ambtswoning van de minister-president in Den Haag.

Rutte en minister Carola Schouten (Landbouw) gaan daar rond 11.30 uur met boeren in gesprek over de voorgenomen kabinetsaanpak. Bij het gesprek zijn nu ook vertegenwoordigers van LTO, Farmers Defence Force en Agractie Nederland welkom.

Laatstgenoemde boerenorganisatie, die medeorganisator was van de protestacties op het Haagse Malieveld, had zich er eerder over beklaagd dat alleen willekeurige boeren waren uitgenodigd. Belangenorganisaties zouden buiten de deur worden gehouden.

‘Vergeten’

Agractie Nederland had aangesloten boeren daarom opgeroepen, desnoods weer met tractoren, toch naar het Catshuis te komen. De organisatie zei overigens geen hele grote opkomst te verwachten, zoals eerder op het Malieveld, omdat de actie pas laat werd aangekondigd.

 ,,Bij de uitnodigingen zijn Mark en Carola helaas ‘vergeten’ om het landbouwcollectief uit te nodigen. Maar we gaan ervan uit dat er vast wel een groter zaaltje te regelen is voor álle boeren van Nederland!’’, aldus Agractie Nederland. ,,Zorg dat je erbij bent, kom met tractor, auto, trein! Vergeet ook vooral jullie borden niet!’’