Volledig scherm
Boze boeren bij de toegangspoorten van Tata Steel. Actievoerende boeren en bouwers protesteren tegen het stikstofbeleid © ANP

Boze boeren kondigen wéér nieuwe acties aan, op veertig ‘opvallende locaties’

Boerenactieclub Agractie heeft nieuwe protesten aangekondigd. Agractie zegt op veertig ‘opvallende locaties’ door heel Nederland agrarische producten te gaan ‘aanbieden’. Wat daarmee wordt bedoeld is onduidelijk. Het gaat onder andere om supermarkten en winkelcentra. Die zullen worden ‘aangekleed met tractoren en spandoeken’.

Wanneer de acties zijn, zegt een woordvoerder van Agractie niet. In een geschreven verklaring staat dat de protesten op ‘een datum in het eerste kwartaal van 2020’ zullen plaatsvinden. Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten verkocht worden tegen een prijs die niet in verhouding staat tot wat boeren ervoor krijgen.

Stikstof

Meerdere boerenactiegroepen hebben de afgelopen tijd actiegevoerd. Naast hun onvrede over de prijzen die zij voor hun producten krijgen, protesteerden ze ook tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering. Boeren worden daar hard door getroffen, stellen ze. De acties leidden tot veel verkeerschaos omdat boeren massaal met hun tractoren de weg op gingen.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.