Bang voor prik? Deze neurowetenschapper bedacht een trucje

VideoDe angst voor naalden is bij bijna een op de drie Nederlanders zo groot dat ze zelfs bij beelden van coronaprikken op tv kunnen flauwvallen. Neurowetenschapper Elisabeth Huis in ’t Veld bedacht een puzzeltje op de smartphone om controle te krijgen over die heftige emotie.

5 reacties

 • Redacteur

  2 maanden geleden
  Elisabeth Huis in 't Veld laat weten dat de app op sommige apparaten nog niet werkt. Er wordt aan gewerkt. Vandaar dat er onderaan het artikel een e-mailadres is toegevoegd waar je technische problemen kunt melden. Met jouw ervaringen kunnen de ontwikkelaars van de app weer aan de gang.
 • Her Struijk

  2 maanden geleden
  Klik op de link en je komt meteen in de google app. Alleen staat er dan 'je apparaat is niet compatible met deze versie'. Waarom niet? Dat zeggen ze er niet bij. Schiet lekker op zo....
 • ad hoefnagel

  2 maanden geleden
  Als je telefoon niet geschikt is, wordt de app waarschijnlijk niet getoond bij de zoekresultaten. Dit is de link naar de app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Hulan.AINAR&hl=nl&gl=US Had wel handig geweest om die gewoon in het artikel te zetten.
 • Redacteur

  2 maanden geleden
  De auteur is het bij wijze van test in een eerder stadium wel gelukt om de app te downloaden. We zoeken het even uit. Wordt vervolgd.
 • Kroon

  2 maanden geleden
  Een zoektocht op de Apple App Store geeft 0 op het rekest helaas. Heel fijn dat ze proberen hier vooruitgang in te boeken!
 1. Automobilist rijdt expres in op wielrenner die middelvinger naar hem opsteekt: jaar rijbewijs kwijt

  Automobi­list rijdt expres in op wielrenner die middelvin­ger naar hem opsteekt: jaar rijbewijs kwijt

  Een 23-jarige man uit Megen reed op 6 februari met zijn rode Opel Astra in op een wielrenner in Oss, omdat deze man zijn middelvinger had opgestoken. De automobilist ging er vervolgens als een haas vandoor, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. De politierechter in Den Bosch veroordeelde de man voor een ‘poging tot toebrengen van zwaar letsel’ en ‘doorrijden na een aanrijding’.
 1. Arie mag als test vakantie vieren in Griekenland: "Ik heb het echt gemist"
  Play

  Arie mag als test vakantie vieren in Grieken­land: "Ik heb het echt gemist"

 2. Emile Roemer: 'Liever gereguleerd op een terras, dan met een krat bier in het park'
  Play

  Emile Roemer: 'Liever geregu­leerd op een terras, dan met een krat bier in het park'