Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman


Door coronageweld nauwelijks aandacht voor pandemie van seksueel geweld

ColumnSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster maakt zich sterk voor de ‘vergeten pandemie’. Een op de drie vrouwen wereldwijd ervaart fysiek of seksueel geweld.

11 reacties

 • Carla van Aggelen

  4 maanden geleden
  Aan de late kant! Ik ben op deze luie zaterdag alle coloms van je aan het doorlezen. Nu als laatste deze. Een compliment aan je zoon ten eerste. Wat een prachtige tekeningen. Vooral deze laatste, met alle 'macho' symbolen.... te weten: penus en vuisten. Helaas dus voor een groot deel mannen toepasselijk. Jammer voor de (gelukkig) vele mannen, die wel 'normaal' functioneren, empatisch zijn, en niet alleen hun ... achterna lopen, omdat ze verder dus kennelijk niet meer inhoud hebben.
 • P. van der Kooij

  5 maanden geleden
  Een column schrijven en aandacht vragen voor dit probleem is uiteraard prima. Maar deze column wordt vooral door Nederlanders gelezen. Dan is het niet teveel gevraagd om met cijfers over Nederland te komen?
 • Nikos Smith

  5 maanden geleden
  Mooie reactie van Vlijmen en een duidelijk inkijkje in je ziel en zaligheid. Óf het boeit je niet óf je ziet het niet. In ieder geval vertegenwoordigt deze reactie de typisch hollandse polder mentaliteit. Na mij de zondvloed, het vingertje voor iedereen die "fout" is en zolang het mij maar niet raakt.
 • Bert Bouwhuis

  5 maanden geleden
  Niet heel sterk om in je vorige column Rutte te 'bashen' met dat 'briefje' en hem dan in deze column net zo makkelijk te citeren ('schaduwpandemie') om jouw betoog kracht bij te zetten, Saskia. Niettemin, huiselijk geweld is wel degelijk een probleem en niet eens alleen in coronatijd. Het is er altijd al geweest, fysiek en/of psychisch, tegen vrouwen en kinderen en ook tegen mannen. Als we allemáál iets meer op onze medemens letten, kan veel van dat geweld worden voorkomen of beëindigd. 'We'...
 • Harry van Vlijmen

  5 maanden geleden
  Saskia, niet zo overdrijven! Valt allemaal best wel mee hoor!
 1. Ook telefoonverkeer hoort controleerbaar te zijn
  commentaar
  22

  Ook telefoon­ver­keer hoort controleer­baar te zijn

  Mark Rutte woont al bijna dertig jaar in hetzelfde appartement, zweert nog bij zijn oude Saab en gebruikte tot voor kort nog een ouderwetse mobiele telefoon waarmee hij niet op internet kon. Onlangs moest hij een nieuwe televisie kopen, omdat zijn oude beeldbuis het moderne tv-signaal niet meer kon verwerken. Het is juist die hang naar ‘alles bij het oude laten’ die Rutte nu in de problemen brengt, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.