Medewerkers van de hulpdiensten staan bijeen op de Anna van Burenlaan in Alphen, nadat ze het lichaam van de overleden Piet Bezemer in de vaart hebben aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de hulpdiensten staan bijeen op de Anna van Burenlaan in Alphen, nadat ze het lichaam van de overleden Piet Bezemer in de vaart hebben aangetroffen. © Josh Walet.


Piet (93) zag geen uitweg meer: ontbreken van zorgplek drijft hem tot wanhoopsdaad

Omdat hij niet de zorg kreeg die hij nodig had, besloot de 93-jarige Piet Bezemer uit Alphen uit het leven te stappen. De bijna blinde en dove hoogbejaarde was ‘te licht’ bevonden voor een plek in een verpleeghuis. Daarop besloot Piet Bezemer dat het voor hem zo niet langer meer hoefde.

Bij haar is sinds die 20ste december 2019 nog geen traan gevloeid. ,,Maar dat komt van de schrik. Het kan nog steeds niet tot me doordringen’’, zegt Bep Schilt-Bezemer (82).

  1. LIVE | ‘Derde van Amerikanen gebruikte schoonmaakmiddel tegen corona’, WHO adviseert nu ook mondkapjes

    LIVE | ‘Derde van Amerikanen gebruikte schoonmaak­mid­del tegen corona’, WHO adviseert nu ook mondkapjes

    Volgende week gaan de basisscholen weer voltijds open, maar wie zijn kinderen toch liever nog even thuishoudt, hoeft niet te vrezen voor de onderwijsinspectie, zegt minister Arie Slob. Tot de zomervakantie kunnen bezorgde ouders op ‘coulance’ rekenen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zijn mening over het nut van mondkapjes bijgesteld en adviseert het gebruik ervan nu. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus.