Met zijn Audi A3 reed Jan van A. de 12-jarige scholier Bram aan. Het ventje overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Volgens de Puttershoekse automobilist had hij de fietser niet gezien.
Volledig scherm
PREMIUM
Met zijn Audi A3 reed Jan van A. de 12-jarige scholier Bram aan. Het ventje overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Volgens de Puttershoekse automobilist had hij de fietser niet gezien. © QPhoto

Bram (12) beloofde op tijd thuis te zijn, maar kwam nooit aan: ‘Geen straf te zwaar in onze ogen’

Hij reed niet te hard, maar waarom zag automobilist Jan van A. de 12-jarige fietsende scholier Bram dan tóch over het hoofd op de Blaaksedijk bij Heinenoord en Mijnsheerenland? Het ventje overleed na de aanrijding aan zijn verwondingen. ,,Ik heb geen gekke dingen gedaan’’, beweert Van A. donderdag in de rechtbank.

 1. 'Corrupte' cardiologen in ziekenhuis: 3,1 miljoen euro aan smeergeld opgestreken van farmaceuten
  PREMIUM

  'Corrupte' cardiolo­gen in ziekenhuis: 3,1 miljoen euro aan smeergeld opgestre­ken van farmaceu­ten

  Bepaalt een cardioloog welke medische hulpmiddelen in het ziekenhuis worden gebruikt? Vijf (voormalig) hartspecialisten van Isala uit Zwolle worden verdacht van corruptie. Ze zouden voor miljoenen zijn omgekocht door een medisch leverancier. Alsof zo’n arts het inkoopbeleid bepaalt, zegt een van hun advocaten schamper. In de praktijk is de invloed van fabrikanten op medisch specialisten al jaren groot.
 2. Universiteit Maastricht maakt drie ton ‘winst’ op teruggevonden losgeld voor hackers

  Universi­teit Maastricht maakt drie ton ‘winst’ op teruggevon­den losgeld voor hackers

  De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie hebben een deel van het losgeld teruggevonden dat de Universiteit Maastricht in 2019 aan criminele hackers betaalde. De cryptomunten in kwestie zijn dankzij een gelukkige timing meer waard geworden. Daarom krijgt de universiteit een half miljoen euro terug, terwijl het indertijd bijna 200.000 euro aan losgeld betaalde. Dat blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant.