De politie deed gisteravond onderzoek voor het Turkse consulaat bij het Museumplein. Een man gooide een brandend projectiel naar het consulaat. De politie hield later een verdachte aan na het lossen van een waarschuwingsschot.
Volledig scherm
De politie deed gisteravond onderzoek voor het Turkse consulaat bij het Museumplein. Een man gooide een brandend projectiel naar het consulaat. De politie hield later een verdachte aan na het lossen van een waarschuwingsschot. © ANP

Brand bij Turks consulaat in Amsterdam, mogelijk molotovcocktail

UpdateBij het Turkse consulaat op het Museumplein in Amsterdam is gisteravond een brandje ontstaan nadat het pand met iets was bekogeld. Wat dat is geweest moet nog worden uitgezocht, zegt een woordvoerster van de politie. Berichten dat het om een molotovcocktail zou gaan, kon zij niet bevestigen.

Op basis van een signalement kon de politie vlak daarna een verdachte aanhouden. Bij die aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. Het brandje werd snel geblust.

Wie de verdachte is en wat een mogelijk motief kan zijn geweest, was net als gisteravond ook vanochtend nog niet duidelijk.

Spuitbussen

Op een foto van het mogelijke projectiel voor de deur van het consulaat is te zien dat gaat om drie samengebonden spuitbussen.

Het mogelijke projectiel.
Volledig scherm
Het mogelijke projectiel. © ANP
Volledig scherm
© ANP