Volledig scherm
© Bert Jansen

Brand in motor vliegtuig op Eindhoven Airport: geschrokken passagiers opgevangen

updateEen brandende motor van een Transavia-vliegtuig uit Sevilla op Eindhoven Airport leidde dinsdagavond rond 22.15 uur volgens de brandweer tot evacuatie van passagiers. Het vliegveld meldt dat de reizigers al uitgestapt waren. In ieder geval kon de bedrijfsbrandweer van het vliegveld de brand snel onder controle krijgen.

De geschrokken passagiers zijn volgens een tweet van de regionale brandweer opgevangen door personeel van Eindhoven Airport. Niemand raakte gewonde. De regionale brandweer rukte ook uit met 5 wagens.

Eindhoven Airport meldt echter dat de passagiers normaal uitgestapt zijn na de landing. Daarna vatte volgens een medewerker de motor pas vlam. Na het blussen is ook de lading koffers gewoon gelost.

Het toestel zou al 'overnachten' in Eindhoven. Het is hoogst onzeker of het morgen weer inzetbaar is. Of dat dan gevolgen zal hebben voor de volgende vlucht, is nog niet duidelijk. ,,Wij weten nu nog niet hoe Transavia dat op gaat lossen", aldus de Airport-medewerker.

Wat de oorzaak van de motorbrand was, is nog onduidelijk.  

  1. Ook buitenlandse aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilkelder verbleef

    Ook buitenland­se aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilkel­der verbleef

    Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is er inmiddels volop aandacht voor de ontdekking van een gezin dat minstens negen jaar in een Drentse schuilkelder verbleef. De BBC, de Süddeutsche Zeitung en Kronen Zeitung besteden onder andere aandacht aan de ‘uitzonderlijke situatie', zoals burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden het nieuws vanmiddag omschreef tijdens een persconferentie.