Een pedagogisch medewerker van De Drie Ballonnen in Zoetermeer.
Volledig scherm
Een pedagogisch medewerker van De Drie Ballonnen in Zoetermeer. © De Drie Ballonnen

Brandbrief kinderopvang: Regels moeten nu soepeler om nijpende tekorten aan te pakken

De regels voor kinderopvang moeten zo snel mogelijk worden versoepeld om meer personeel vrij te kunnen spelen, nu de tekorten de spuigaten uitlopen. Dat schrijven bestuurders van ongeveer 125 kinderopvangorganisaties, samen goed voor ruim een kwart van de opvangcapaciteit, in een brandbrief aan het kabinet en de toezichthouder. 

8 reacties

 • Rijn van Dijk

  10 maanden geleden
  Zijn er in dit "gave" land eigenlijk nog beroepsgroepen die niet lopen te zeuren over te hoge werkdruk, inkomen te laag, enz, enz? Wij Nederlanders zijn, dank zij het opstropen van de mouwen en niet lullen maar poetsen van mensen die je vrijwel niet hoort klagen, de 65 plussers, één van de rijkste landen ter wereld. Onderzoeken geven aan dat wij ook tot de gelukkigste mensen in de wereld behoren. Dus ophouden met zielig doen, gewoon aan het werk. Verdien je te weinig, zoek dan een andere baan.
 • Marjolein Dirks

  10 maanden geleden
  Ik heb een tijdje in een kinderdagverblijf gewerkt, naast mijn avondstudie aan de pabo. Ik verdiende 8,60 bruto per uur, schrikbarend weinig dus. En dat terwijl je wel verantwoordelijk bent voor baby's en peuters. Dus ging ik als huishoudhulp in de thuiszorg werken. Toen verdiende ik 12 euro netto per uur! Met schoonmaken verdien je dus meer dan met het zorgen voor kleine kinderen. Dat is toch vreemd.
 • Lies Broeders

  10 maanden geleden
  Over het werkplezier wordt hier niet gesproken. De regeldruk wordt steeds groter. Belachelijk dat leidsters overgeleverd zijn aan het papierwerk en richtlijnen die van bovenaf opgelegd worden. Daar wordt nergens over gesproken. Geef de leidsters weer het werk waar ze voor geleerd hebben. Daardoor ontstaat er weer werkgeluk.
 • Frans Dijkstra

  10 maanden geleden
  Salaris (of eigenlijk inkomen) is wel het probleem, het grote probleem is dat er veel flexibel wordt gewerkt. Mijn vriendin heeft het werk een tijdje gedaan en voor de verantwoordelijkheid die je draagt is de beloning laag. Echter kan je maar heel weinig uren werken, 40 uur is nooit haalbaar en dan kan je net zo goed achter een kassa gaan staan, want van een BSO of KDV inkomen kan je nooit rondkomen zonder partner. En als het inkomen niet duurzaam is, zal het personeelsbestand dat ook nooit zijn
 • de Vreugd

  10 maanden geleden
  Werkdruk moet omlaag, want zeker als je half geschoolden of ongeschoolden neer gaat zetten, zorgt dat ervoor dat het vaste personeel harder moet lopen wat weer zorgt voor verzuim. Dat lost dus helemaal niks op. Je hebt niet voor niks een volledige opleiding nodig.