Brech zwijgt, maar Nicky's ouders willen wél praten

Zaak Nicky VerstappenDe muur van zwijgzaamheid rond Jos Brech (57) is stevig. Zelf zegt hij niks over zijn 27 dna-sporen op en rond het lichaam van Nicky Verstappen, maar ook zijn huisarts en familie weigeren te verklaren. Toch vertrouwen de ouders van Nicky op een veroordeling. 

Vanochtend was de laatste niet-inhoudelijke zitting in de zaak. Opnieuw zei Jos Brech in de rechtbank van Maastricht niks over zijn dna-sporen (huid, speeksel, haar) op de onderbroek en het lichaam van de 11-jarige jongen die in augustus 1998 verdween van een zomerkamp op de Brunssummerheide en een dag later dood gevonden werd.

  1. Na 'gekkenhuis' op Tenerife moet piloot reis naar Amsterdam afbreken: ‘Hij moest rust houden’

    Na 'gekkenhuis' op Tenerife moet piloot reis naar Amsterdam afbreken: ‘Hij moest rust houden’

    Een piloot van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft gisteren een vlucht van Tenerife naar Amsterdam noodgedwongen moeten afbreken. Na een opeenstapeling van geannuleerde vluchten en vertragingen - als gevolg van de zandstormen - had hij zijn maximumaantal vlieguren bereikt. Het vliegtuig landde in Parijs, waarna de enkele honderden passagiers in zeer korte tijd in hotels ondergebracht moesten worden.