Volledig scherm
Daphne Caruana Galizia © REUTERS

Brein achter moord op kritische blogster Malta in het vizier

De autoriteiten op Malta zijn naar eigen zeggen de organisatie achter de moord op de journaliste Daphne Caruana Galizia op het spoor. Het zou gaan om twee verdachten uit Malta zelf. Dat melden lokale media op het eiland. Eerder werden al drie verdachten aangeklaagd voor betrokkenheid bij de moord.

Volgens de politie is het oog nu gevallen op een ‘groep‘, maar er zijn nog geen namen genoemd. Het onderzoek naar de groep zou in een ‘vergevorderd stadium‘ zijn. 

Bom

De 53-jarige Galizia werd vorig jaar oktober gedood in haar auto door een bomaanslag. De onderzoeksjournaliste schreef voor haar dood over corruptie in de plaatselijke politiek en de banden van politici met de lokale maffia. Daarvoor gebruikte ze een populair blog waar ze een mix van activisme, roddels, scheldpartijen en keihard nieuws bracht. 

De blogster was populair, maar er was ook kritiek op haar werk. Ze was volgens lokale media onnodig vilein en viel ook mensen aan die niets te maken hadden met de onderwerpen waar ze over schreef. Ze schroomde niet om privé-ruzies uit te vechten op haar blog.