Brïan (15) bezorgt klasgenoten kippenvel met lied tijdens Engelse les

videoDe 15-jarige Brïan Vliem bezorgde zijn klasgenoten en mentor kippenvel aan het einde van de Engelse les. In de paar minuutjes die de klas over had, zong hij spontaan het lied 'Halleluja'. Brïan blijkt over een gouden keel te beschikken. 

Nee, de Engelse lessen eindigen niet standaard met een optreden van derdeklasser Brïan uit Arnhem. Maar afgelopen vrijdag had klas 3mc van het Lyceum Elst het programma doorlopen en dienden de leerlingen een speciaal verzoek in. Mag Brïan een liedje zingen? ,,We hadden tijdens de les al kerstliedjes zitten luisteren, dus ik heb de karaokeversie van Halleluja opgezocht en hij ging voor de klas staan zingen'', vertelt docent Carina te Witt.

Quote

Ik kreeg gewoon een brok in mijn keel. Zo mooi

Carina te Witt, docent Engels en mentor

Daar werd iedereen even stil van. ,,Ik kreeg gewoon een brok in mijn keel. Zo mooi. Ik was zo trots'', vertelt Te Witt. Zijn klasgenoten weten al dat hij een gouden keeltje heeft, maar dat was niet in de hele school bekend. De volgende klas banjerde iets te vroeg het lokaal binnen en bleef ook ademloos achterin staan luisteren. Te Witt: ,,Brïan is hartstikke bescheiden en loopt er niet mee te koop. Zo knap dat hij dan zo staat te zingen.''

Facebook

Zijn trotse docent (en mentor) zette een filmpje van zijn spontane optreden op de Facebookpagina van Lyceum Elst. Dat is inmiddels duizenden keren bekeken. ,,Normaal worden mijn berichtjes op Instagram misschien 600 keer bekeken. Ik schrok er gewoon een beetje van. Zelfs de burgemeester van Elst heeft het bericht gedeeld'', zegt de scholier trots. 

Zelf wist hij lange tijd helemaal niet dat hij 'best goed' kan zingen. Tijdens het afscheid van groep 8, een jaar of drie geleden, moest hij karaoken. ,,Ik dacht: ik kan helemaal niet zingen. Maar na afloop kreeg ik ineens allemaal enthousiaste reacties'', vertelt Brïan. Sindsdien zingt de scholier liefst 24/7 en zou hij eigenlijk best een zangcarrière willen. ,,Klasgenoten hebben me opgegeven voor Idols. Ik moet nog horen of ik mag meedoen. Dan kom ik misschien op tv, dat zou heel leuk zijn.''

De 15-jarige Brïan Vliem zingt op verzoek van zijn klasgenoten het lied Hallelujah tijdens de Engelse les.
Volledig scherm
De 15-jarige Brïan Vliem zingt op verzoek van zijn klasgenoten het lied Hallelujah tijdens de Engelse les. © videostill