Hero Brinkman
Volledig scherm
Hero Brinkman © ANP

Brinkman: Ook andere PVV'ers gaan zich los worstelen

Hero Brinkman verwacht dat ook andere PVV'ers zich los zullen worstelen. 'Voor de buitenwereld lijkt de partijdiscipline groot, maar ik weet dat intern het een en ander rommelt. Daar zijn dingen gaande, achter de schermen. Ik verwacht dat mensen zich binnenkort gaan uiten en zich gaan proberen los te worstelen', zei de afvallige PVV'er in het televisieprogramma Eva Jinek op zondag.

Brinkman benadrukte dat hij niet met modder wil gooien naar zijn oude partij, maar herhaalde tegelijkertijd dat 'het onacceptabel is wat Geert doet' en dat de PVV volgens 'een pervers systeem' opereert. 'Maar ik ben niet boos en ik koester geen wrok', aldus Brinkman. 

Hij noemde zijn vertrek 'met name een teleurstelling'. 'Ook een opluchting, maar de teleurstelling weegt zwaarder. Ik heb zes jaar aan de partij te geven.'

Brinkman gaat een boek schrijven over zijn ervaringen in Den Haag, met een 'positieve boodschap'.

Als eenmansfractie wil Brinkman zich in zijn toekomstige politieke werk onder meer gaan toeleggen op ouderen. 'Die hebben geen specifieke stem meer in de Tweede Kamer, ze vallen overal buiten de boot,'  aldus Brinkman. Op het moment houdt hij zich in de Kamer nog vooral bezig met veiligheid, overheid en de Antillen.

  1. Onzekerheid rond Nederlands cruiseschip in Florida: ‘Mijn dochter is slachtoffer politiek steekspel’
    PREMIUM

    Onzeker­heid rond Nederlands cruise­schip in Florida: ‘Mijn dochter is slachtof­fer politiek steekspel’

    Het door coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam en zusterschip De Rotterdam naderen de Verenigde Staten en zijn in afwachting van toestemming om te mogen aanmeren in Florida. Aan boord van de Zaandam zijn nog tientallen Nederlanders, onder wie de 26-jarige Anne Weggeman die op het schip werkt. Haar vader is bezorgd: ,,Waar is die gouverneur van Florida in hemelsnaam mee bezig?”