Hero Brinkman
Volledig scherm
Hero Brinkman © ANP

Brinkman: Ook andere PVV'ers gaan zich los worstelen

Hero Brinkman verwacht dat ook andere PVV'ers zich los zullen worstelen. 'Voor de buitenwereld lijkt de partijdiscipline groot, maar ik weet dat intern het een en ander rommelt. Daar zijn dingen gaande, achter de schermen. Ik verwacht dat mensen zich binnenkort gaan uiten en zich gaan proberen los te worstelen', zei de afvallige PVV'er in het televisieprogramma Eva Jinek op zondag.

Brinkman benadrukte dat hij niet met modder wil gooien naar zijn oude partij, maar herhaalde tegelijkertijd dat 'het onacceptabel is wat Geert doet' en dat de PVV volgens 'een pervers systeem' opereert. 'Maar ik ben niet boos en ik koester geen wrok', aldus Brinkman. 

Hij noemde zijn vertrek 'met name een teleurstelling'. 'Ook een opluchting, maar de teleurstelling weegt zwaarder. Ik heb zes jaar aan de partij te geven.'

Brinkman gaat een boek schrijven over zijn ervaringen in Den Haag, met een 'positieve boodschap'.

Als eenmansfractie wil Brinkman zich in zijn toekomstige politieke werk onder meer gaan toeleggen op ouderen. 'Die hebben geen specifieke stem meer in de Tweede Kamer, ze vallen overal buiten de boot,'  aldus Brinkman. Op het moment houdt hij zich in de Kamer nog vooral bezig met veiligheid, overheid en de Antillen.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”