Volledig scherm
PVV-fractievoorzitter Geert Wilders © ANP

Broer van Geert Wilders op Twitter: Ik word bedreigd door PVV-aanhang

Paul Wilders, de broer van PVV-leider Geert Wilders, schrijft op Twitter dat hij wordt bedreigd door politieke aanhangers van zijn naaste familielid. Hij spreekt over ‘talloze (doods)bedreigingen van veelal pvv-aanhangers’.

Paul Wilders, die in het verleden al eerder afstand nam van zijn broer, reageert op een tweet van Geert richting SGP-voorman Kees van der Staaij. De SGP’er twitterde vandaag: ,, Marechaussee voor de deur, permanente politiepost, dubbele stalen sluis: zo gaan Joodse kinderen in Nederland naar school. Wennen we er aan?’’

Geert Wilders antwoordde vervolgens: ,,Zo ongeveer ga ik iedere dag naar huis. Hoe zou dat nou komen?’’, waarop Paul hem van repliek diende door de opmerking ‘Wat één luxe’ te plaatsen. In de tweet spreekt Geerts broer van talloze (doods)bedreigingen door veelal pvv-aanhangers. ,,Hoe zou dat nou komen, Geert?’’, vraagt hij zich af.

In zijn tweets valt Paul Wilders zijn broer regelmatig af. Zo bood hij in december zijn verontschuldigingen aan voor de gemanipuleerde foto van Angela Merkel die Geert verstuurde. Op de foto is de Duitse bondskanselier te zien met bebloede handen, wat op haar medeverantwoordelijkheid bij de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn moest wijzen.

De openlijke veroordeling van zijn broers acties komt Paul Wilders duur te staan, zo blijkt. ,, Er waren tijden dat mijn (heel jonge) zoon grote delen van woonplaats moest vermijden & bedreigd werd’’, twittert hij. Ondanks de bedreigingen wordt Paul niet beveiligd. ,,Ben niet bang aangelegd.’’

  1. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
    Brieven met Eus

    Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

    Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.