Volledig scherm
Robin Hoffman (midden) toont de flyer die hij in Silifke verspeidt. Hij wordt geholpen door Angelo Durei (links) en Jaimuy Gewald. © Foto: Habeler

Broer verspreidt flyers voor vermiste Joey Hoffman

Robin Hoffman is vanochtend in het Turkse Silifke begonnen met het verspreiden van flyers, om meer aandacht te vragen voor het lot van zijn vermiste broer Joey Hoffman (21). De Haaksbergenaar wordt sinds 8 juli vermist.

Robin Hoffman vraagt via de pamfletten de bewoners van de stad uit te kijken naar zijn broer en zich te melden bij de politie als ze informatie hebben.

Nieuw leven

De vermiste Haaksbergenaar was in juni met zijn twee dorpsgenoten Björn en Derya Breukers naar Silifke gereisd. Breukers wilde daar een nieuw leven beginnen en zou daar een huis gaan bouwen. Joey zou daarbij helpen en op 8 juli zou hij terugkeren. Hij is echter nooit in Nederland aangekomen.

Tot 21 juli had de politie nog contact met het echtpaar Breukers in Turkije over de vermissing van Hoffman, maar daarna stopte dat contact. Op 27 juli is ook het echtpaar Breukers als vermist opgegeven door hun familie. Er zou zaterdag ‘een teken van leven’ zijn geweest van Derya, via sociale media. De politie in Nederland weet echter niet zeker of dat werkelijk van haar afkomstig was.

Vermissing niet doorgedrongen

Quote

Het liefst wil ik dat de politie ze gaat versprei­den als ondersteu­ning van hun zoektocht.

Robin Hoffman, broer van vermiste Joey

Robin Hoffman is inmiddels bezig om de plaatselijke media te interesseren voor de vermissing van zijn broer. Hij heeft het intussen voor elkaar dat twee Turkse kranten in elk geval online over de vermissingszaak hebben geschreven. Bij de plaatselijke bevolking in Silifke leek de vermissing van de Tukkers nog amper doorgedrongen.

Hoffmann wordt ter plekke geholpen door twee vrienden uit Haaksbergen. Met z'n drieën willen ze vandaag zoveel mogelijk flyers verspreiden. Robin: ,,Maar het liefst wil ik dat de politie ze gaat verspreiden als ondersteuning van hun zoektocht. Zij weten ook beter wat de beste plaatsten zijn om de pamfletten op te hangen."

Veel meer denkt hij niet te kunnen doen, behalve hopen op een goede afloop. Hij weet nog niet wanneer hij terugkomt naar Nederland.