Volledig scherm
De bestuurder van de bromfiets reed zonder helm op de snelweg. © Politie Team Verkeer Oost-Brabant

Bromfietser rijdt liggend en zonder helm op A59 bij Den Bosch, vond fietspad ‘onveilig’

Agenten keken gisteravond opmerkelijk op toen ze via videosurveillance een bromfiets zagen rijden over de A59 bij Den Bosch. De man kon zich niet legitimeren en werd aangehouden. 

Op de snelweg trof de politie de man achterover liggend op zijn brommer aan. Hij reed 75 kilometer per uur, zonder helm, in de richting van knooppunt Empel. Bij de dichtstbijzijnde afrit kon de man veilig tot stoppen gebracht worden. 

Rijbewijs verlopen

Het rijbewijs van de 39-jarige bestuurder bleek al 10 jaar te zijn verlopen en hij kon zich niet legitimeren. Hij werd aangehouden om zijn identiteit vast te stellen.

Later verklaarde de man dat hij het asociaal vond om met 80 over het fietspad te rijden. Daarom had hij maar de snelweg genomen. Na vaststelling van zijn identiteit kon hij met een paar dikke bekeuringen op zak lopend verder. 

  1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

    Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

    De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.