Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. © Paul Rapp

Bruls: Keuze tussen korte, hevige lockdown of lange winter vol stevige maatregelen

Het kabinet praat vandaag opnieuw over de aanpak van het coronavirus. Ook RIVM-baas Jaap van Dissel, directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad schuiven aan. Volgens Bruls bekijkt het kabinet of het de hele winter door strenge coronamaatregelen wil houden of gedurende enkele weken een harde lockdown in wil stellen. 

6 reacties

 • Gert

  2 jaar geleden
  Geven die " deskundigen" dan de garantie dat het virus bedwongen is? Denk dat we er mee moeten leven, net als verkoudheid en gtiep!
 • G Jansen

  2 jaar geleden
  Dhr. Bruls zit hier in zijn functie als voorzitter van het Veiligheidsberaad
 • karin

  2 jaar geleden
  begin met sportschool,zwembad en scholen dicht en avondklok 
 • Anonymous

  2 jaar geleden
  Realiseer eerst de economische consequenties. Denk dan na over de behoeftes bij de mensen. Kranen b.v. blijven kapot gaan en ga dan in overleg met de samenleving. Staar je niet blind op al die clockdown adepten maar kijk ook eens bij de adviezen van Maurice de Hond,
 • Anonymous

  2 jaar geleden
  Een partij halve maatregelen maken echt geen indruk bij die mensen die nu ook blijven doen of hun neus bloed. (ipv. druppelt)De bewuste mens heeft allang zonder dwang een flinke stap terug genomen en voor hen en mijzelf zou het fijn zijn als we even met zijn allen bij de les ons inzetten om de nummers te stoppen. Dan maar met dwang.