Resten van het afsteken van vuurwerk op Nieuwjaarsdag in de Haagse wijk Laakkwartier. Ondanks het vuurwerkverbod werd er dit jaar in de Hofstad nog veel vuurwerk afgestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Resten van het afsteken van vuurwerk op Nieuwjaarsdag in de Haagse wijk Laakkwartier. Ondanks het vuurwerkverbod werd er dit jaar in de Hofstad nog veel vuurwerk afgestoken. © ANP

Bruls na ‘rustige’ nacht: ‘Kabinet, pak nu door met algeheel vuurwerkverbod’

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls roept het kabinet op om zo snel mogelijk met een algeheel vuurwerkverbod te komen. Volgens hem heeft de afgelopen nieuwjaarsnacht bewezen dat zo'n verbod de druk op de zorg vermindert en het werk van hulpdiensten aanzienlijk verlicht.

 1. Vuurwerkbranche: Geef oud en nieuw met veilig vuurwerk ook nog een kans

  Vuurwerk­bran­che: Geef oud en nieuw met veilig vuurwerk ook nog een kans

  Ook de vuurwerkbranche in Nederland is blij dat oud en nieuw dit jaar veilig is verlopen. Maar dat consumentenvuurwerk daarmee meteen helemaal verboden moet worden, bestrijdt de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland. ,,We hadden juist afgesproken een oud en nieuw zonder pijlen, knallers en single shots. De kans op een jaarwisseling mét vuurwerk maar zonder die pijlen en knallers hebben we nog niet gehad.”
 1. Acht gewonden in Zweden, politie gaat uit van terreur
  Play

  Acht gewonden in Zweden, politie gaat uit van terreur

 2. De Lijsttrekkers: Kijk hier de aflevering met Mark Rutte terug
  Play

  De Lijsttrek­kers: Kijk hier de aflevering met Mark Rutte terug