Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam sloot in het Amsterdam Museum het huwelijk tussen Jan van Breda en Thijs Timmermans. In Nederland is het homohuwelijk sinds 2001 mogelijk.
Volledig scherm
Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam sloot in het Amsterdam Museum het huwelijk tussen Jan van Breda en Thijs Timmermans. In Nederland is het homohuwelijk sinds 2001 mogelijk. © anp

'Buitenlandse homo moet in Nederland kunnen trouwen'

Het moet mogelijk worden voor homoseksuelen uit andere landen om in Nederland te trouwen. Daarvoor pleit D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma maandag in Nieuwsuur. Hij wil Nederland internationaal op de kaart zetten als voorvechter van homo-emancipatie.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    21

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.