Het Slotpark in Oosterhout.
Volledig scherm
Het Slotpark in Oosterhout. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Buitenspeeltuinen verwachten grote problemen door stijgende energieprijzen

De organisaties achter beheerde buitenspeeltuinen luiden de noodklok. Ruim acht op de tien (83 procent) komen in 2023 door de stijgende energieprijzen in financiële problemen, blijkt uit een enquête van branchevereniging LOS. Zo’n 9 procent van de organisaties verwacht zelfs de deuren te moeten sluiten.

24 reacties

 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Raben-Booltink straks ook geen ijsbanen meer, dus ach, wat is de prioriteit? Nou heel simpel, de prioriteit ligt bij het geld verdienen waardoor er speeltuinen en ijsbanen dichtgaan. Leuk voor de kinderen en gezond maar in deze is het kind de dupe van een hele verkeerde prioriteit, namelijk het verdienmodel achter de energie. Zolang de energieleveranciers winst maken, bent u de prioriteit, sterker nog, uw portemonnee, met als gevolg dat een kind niet kan schaatsen en spelen.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Piet Verhoef er zijn nu eenmaal mensen die het niet zo goed voor elkaar hebben. U kan uzelf ook afvragen hoe het komt. Ik ken iemand die vind dat zulke mensen hun kansen niet benutten. Daar kan ik best kwaad over worden. Niet iedereen heeft geluk anders hadden we allemaal directeur geweest. In mijn omgeving een gezin, dat heeft het ook niet voor elkaar omdat ze de middelen niet hebben maar zich wel de *** werken. Een speeltuin>gemeente>geengeld. Simpel
 • Raben-Booltink

  2 maanden geleden
  Dacht ook gelijk wat heeft prioriteit, de modus ligt toch bij het buitengebeuren. Zet een tijdelijk mobiel toilet (Dixie) op het terrein. Zelfs voor de horeca zijn er mobiele opties. Zelfs enkele zonnepanelen zou al enige budgettaire ruimte geven, denk ik. De genoemde bedragen lijken mij onrealistisch in een tijd waar de bomen niet meer tot aan de hemel reiken. Bezuinigen moeten we allemaal! Belangrijkste is dat de energieneutrale buitenactiviteiten voor de kinderen doorgang kunnen vinden.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  John Mulder Waarom moeten er beheerde speeltuinen zijn? En als er al een beheerder moet zijn, waarom dan een horecavoorziening? Voor de begeleiders van de kinderen? Begin bij de basis. Speeltuinen moeten gewoon openbaar kunnen zijn. Zonder entreegeld.
 • Piet Verhoef

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af waarom er nooit iets gedaan is aan isolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Die mogelijkheid is er toch al lang. Weet je, de mensen die alles voor elkaar hebben, blijven opdraaien voor de mensen die het niet voor elkaar hebben. Mensen die het niet voor elkaar hebben worden vaak weer geholpen met een zak geld.
 1. Slachtoffer bemoeide zich met onderzoek naar wangedrag politietopman: ‘Vooropgezet plan’
  gerrit van de kamp

  Slachtof­fer bemoeide zich met onderzoek naar wangedrag politietop­man: ‘Vooropge­zet plan’

  Eén van de vrouwen die voormalig ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp heeft beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft zich actief met het verloop van het onderzoek bemoeid. Het gaat om de huidige vrouwelijke directeur van de politiebond, staat in een rapport van een externe commissie, in handen van deze site. Hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries stelt dat de onafhankelijkheid van het onderzoek - dat veel weg heeft van de kwestie-Arib - op het spel staat.