Bundelen cokekartels de krachten in Dubai?

De politie vermoedt dat vanuit het mondaine Dubai een paar van de grootste drugshandelaren ter wereld samenwerken. Samen zouden zij een groot gedeelte van de Europese cocaïnehandel in handen hebben. Onder hen ook de voortvluchtige Ridouan Taghi.

Met een gemiddeld tarief van 24.000 dollar per nacht is het Burj al Arab één van de meest exclusieve hotels ter wereld. Het zelfbenoemde zevensterrenhotel, dat als een gebold zeil uit de zee verrijst, biedt zijn gasten dan ook de luxe van een eigen helikopterdek, eigen Rolls-Royces met chauffeur en een opgespoten privéstrand voor de kust van Dubai. Maar agenten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA letten de 15de juli 2017 niet op de vergulde pilaren, de uitbundige mozaïeken en het fenomenale uitzicht. Zo onopvallend mogelijk slaan ze gade wie in het hotel aanwezig is op de bruiloft van de Ierse topgangster Daniel Kinahan.

 1. ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’
  Poldercrash

  ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’

  Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.
 2. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

  Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

  Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.