Op zaterdag 13 augustus is er besloten dat er een extra raadvergadering komt. VVD en SGP hebben hierom gevraagd nadat er vannacht weer een steek incident was met Poolse inwoners.
Volledig scherm
Op zaterdag 13 augustus is er besloten dat er een extra raadvergadering komt. VVD en SGP hebben hierom gevraagd nadat er vannacht weer een steek incident was met Poolse inwoners. © Ginopress

Bunschoten wil actie na zoveelste Polen-incident

De politiek in Bunschoten slaat alarm: het moet afgelopen zijn met al die Poolse geweldsincidenten, 'anders gaan er doden vallen'. De bevolking is iets nuchterder: ,,We moeten ook naar onszelf kijken."

  1. Raad vergadert over heftige vechtpartijen van Polen

    Raad vergadert over heftige vechtpar­tij­en van Polen

    De gemeenteraad van Bunschoten-Spakenburg komt dinsdag bijeen om de geweldsuitbarstingen van Poolse arbeidsimmigranten in het dorp te bespreken. In de nacht van vrijdag op zaterdag was het in korte tijd voor de derde keer raak. In een woning op de Veenenstraat raakten twee Polen dermate slaags dat er een traumahelicopter aan te pas moest komen. Een 25-jarige man ligt met zware verwondingen in een gespecialiseerd ziekenhuis. Een eveneens 25-jarige man is aangehouden.