Volledig scherm
PREMIUM
Seksuele misdragingen hebben geleid tot de val van Stefan Huisman, de burgemeester van de Brabantse gemeente Oosterhout. © Johan Wouters

'Burgemeester Baco' betastte borsten en billen

Seksuele misdragingen hebben geleid tot de val van Stefan Huisman, de burgemeester van de Brabantse gemeente Oosterhout. ,,Als hij een borrel op heeft, gaat hij graaien.''

Huisman (VVD), burgemeester van Oosterhout sinds 2009, trad vrijdag plotseling af. Hij zou tijdens een personeelsfeest te veel alcohol hebben gedronken, terwijl hij piketdienst had. Ook hadden enkele mensen verklaringen afgelegd over zijn ‘grensoverschrijdend gedrag’. Nu blijkt dat er veel meer aan de hand is.

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.
  2. Al 100 kilometer file door boerenprotest: ‘Dat filerecord gaat eraan!’

    Al 100 kilometer file door boerenpro­test: ‘Dat filerecord gaat eraan!’

    Massa’s boeren stappen vandaag opnieuw op de trekker om te protesteren uit onvrede over stikstofmaatregelen. Er wordt gewaarschuwd voor verkeerschaos in het hele land. ,,Dat het weer een dikke chaos wordt, staat vast.’’ Door de protesterende boeren stond er vanochtend iets voor 06.00 uur al ruim 100 kilometer file. Vooral op de A1, A2, A6 en A28 is het druk. Daar rijden veel trekkers die onderweg zijn naar Bilthoven om actie te voeren bij het RIVM. De boeren gaan later op de dag ook in Den Haag nog demonstreren.