Volledig scherm
Burgemeester Bas Eenhoorn. © anp

Burgemeester: Dit hakt in onze samenleving

Alphen rouwt na een dag met een grote zwarte rand. Dat zegt de burgemeester van Alphen, Bas Eenhoorn, in een reactie op het vreselijke incident van gisteren in zijn woonplaats.

Volledig scherm
© ap

'Dit hakt in onze samenleving. Ik hoop dat mensen de weg naar elkaar en naar ons weten te vinden om uiting te geven aan hun verdriet en aan hun angsten die het gevolg zijn van dit vreselijke incident,' zegt de burgervader.

Eenhoorn gaat vandaag zoveel mogelijk mensen bezoeken. 'Wij zullen ons de komende dagen in eerste instantie richten op de zorg van de slachtoffers. Er liggen nog mensen in het ziekenhuis waarvan sommigen zwaar gewond. Alphen rouwt. Uit het hele land krijgen wij veel reacties van steun. Via onze website kan een ieder die daar behoefte heeft uiting geven aan zijn of haar verdriet. Op woensdag organiseren wij een samenzijn waarin wij de slachtoffers zullen gedenken.'

Duizenden condoleances op register
Op het onlinecondoleanceregister condoleance.nl waren vanochtend al bijna vierduizend reacties geplaatst. Velen wensen alle betrokkenen van de schietpartij in Alphen aan den Rijn sterkte.

Ook tonen mensen zich bezorgd over het toenemend geweld in de samenleving. Sommigen melden ook te denken aan de familie van de dader.

Volledig scherm
© ap