Volledig scherm
Burgemeester Ralf Krewinkel uit het Limburgse Heerlen © ANP

Burgemeester Heerlen weer aan het werk ondanks ziekte zoontje

Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen gaat zijn werkzaamheden gedeeltelijk hervatten. In een open brief aan alle Heerlenaren bedankt hij voor de steun die zijn familie heeft ontvangen nadat bij zijn zoontje Luca acute leukemie werd geconstateerd. ,,De vele berichten, kaarten, mailtjes, appjes enz enz hebben Luca en ons goed gedaan.''

Halverwege september legde de burgemeester zijn taken neer toen zijn familie in 'een achtbaan' terechtkwam. ,,De diagnose acute leukemie sloeg in als een bom, net als de blijvende dwarslaesie die door de tumor is veroorzaakt'', schrijft hij openhartig in de brief

Volgens Krewinkel vergde de periode vooral incasseringsvermogen en aanpassingsvermogen, naast het feit dat ze er voor Luca moesten zijn. ,,Dit zal de komende maanden ook zo blijven omdat de behandeling deze tijd minimaal nodig heeft. We blijven samen vechten voor een goede toekomst."

Hervatten

De burgemeester schrijft dat hij zich de vraag heeft gesteld wanneer en hoe hij verantwoord zijn ambt kan hervatten. ,,Verantwoord voor Luca en verantwoord voor Heerlen!'' voegt hij toe. Samen met het college van burgemeester en wethouders en de raad van Heerlen heeft hij besloten om vanaf maandag zijn werkzaamheden deels te hervatten.

Krewinkel vraagt begrip en medewerking voor het feit dat hij nog geen publieke optredens gaat doen. ,,Dit zal zoals nu door de plaatsvervangers worden overgenomen", aldus de burgervader. ,,Mocht de situatie van Luca veranderen, dan zal er een heroverweging plaatsvinden", besluit hij.