Burgemeester Marcouch reageert ontzet op Arnhems familiedrama: ‘Wat verschrikkelijk’

Update/VideoBurgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem reageert ontzet op het drama dat zich in zijn stad heeft afgespeeld: ,,Wat verschrikkelijk, ik heb er geen woorden voor.’’ Volgens bewoners van heeft de vader zijn twee zoons aangevallen, waarbij de zoon van 12 om het leven is gekomen. De andere zoon van 15 is gevlucht. 

De politie heeft kort op de melding een 40-jarige verdachte aangehouden. Het zou gaan om de vader.  We leven mee met de betrokkenen.’’ In de Dragonstraat in Arnhem is een lijk gevonden in een woonhuis. Het gaat volgens buurtbewoners om een steekpartij binnen een gezin. De man is achter de zoon aangerend, maar is vrij snel opgemerkt en opgepakt door de politie. De moeder van de jongens woont in Duitsland.

Twee politieauto's

Volgens buurtbewoners woonde de man nog maar zo'n zeven à acht weken in de straat samen met zijn zoons. Ook vertellen zij dat de man problemen had en dat er gisteravond twee politieauto's voor het huis stonden.

De politie wil niet bevestigen dat het om een familiedrama gaat. Volgens een woordvoerder wordt er nog onderzoek gedaan naar wat er zich heeft afgespeeld, naar de identiteit van betrokkenen en hun relatie tot elkaar. Op dit moment doet de technische recherche onderzoek en is de woning afgezet met hekken en zeil. Eerder op zaterdagochtend is ook een traumahelikopter opgeroepen en er was een ambulance aanwezig.

Kerstdiner

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, die op het moment van het drama een kerstdiner had met vluchtelingen, reageert ontzet op het drama: ,,Wat verschrikkelijk, ik heb er geen woorden voor. We leven mee met de betrokkenen.’’

Volledig scherm
© Persbureau Heitink
Volledig scherm
Aanhouding van de persoon. © Persbureau Heitink