Noordanus
Volledig scherm
Noordanus © anp

Burgemeester Tilburg krijgt volle laag na grap Gay Village

UpdateNRC Handelsblad, de NOS en Omroep Brabant hebben vandaag boze brieven geschreven aan burgemeester Peter Noordanus van Tilburg vanwege zijn rol bij de grap over een homowijk in Tilburg. Op de internetpagina van de zogenoemde Gay Village toonde de burgemeester zich blij met de komst van de homowijk naar Tilburg, maar woensdagavond werd duidelijk dat het een grap was.

 1. Plan homowijk Gay Village blijkt grap van Roze Maandag

  Plan homowijk Gay Village blijkt grap van Roze Maandag

  De plannen voor de bouw van de omheinde homowijk Gay Village in de buurt van Tilburg bestaan niet, het blijkt een grap te zijn van de Stichting Roze Maandag. De hoax was bedoeld om 'een statement te maken tegen de intolerantie' naar andersgeaarden in Nederland. Roze Maandag is blij met alle negatieve reacties op het 'plan', en zegt meer dan 4 miljoen mensen te hebben bereikt. 'Positief', aldus de stichting tijdens een ingelaste persconferentie.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 3. Politie: inzet leger onvermijdelijk bij code zwart in ziekenhuizen

  Politie: inzet leger onvermijde­lijk bij code zwart in ziekenhui­zen

  De politie en het OM signaleren dat er sprake is van ,,uitputting van medewerkers en middelen” door aanhoudende onrust in het land over de coronamaatregelen. De politie verwacht dat de reguliere en uitstelbare politiezorg daardoor afgeschaald moet worden. ,,Niet vanwege de handhaving van coronamaatregelen, maar om de openbare orde te handhaven, demonstraties te begeleiden en ongeregeldheden te voorkomen en te bestrijden.”