Volledig scherm
Burgemeester Onno van Veldhuizen. © Emiel Muijderman

Burgemeester Van Veldhuizen: Enschede biedt Münster hulp en troost aan

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede heeft zijn collega Markus Lewe van Münster tijdens een kort telefonisch contact 'alle hulp en troost' aangeboden naar aanleiding van de dodelijke gebeurtenis zaterdagmiddag in het centrum van de Duitse stad. Hij noemde deze gebeurtenis 'vreselijk'.

Volgens Van Veldhuizen staan de Nederlandse en Duitse hulpdiensten, en dan vooral politie en justitie, in nauw contact net elkaar na de gebeurtenissen van zaterdagmiddag in het op ongeveer zeventig kilometer van Enschede gelegen Münster. Over de aard en inhoud van dat contact kon hij niet ingaan. ,,Maar we weten elkaar te vinden.''

Van Veldhuizen en Oberbürgermeister Lewe onderhouden nauwe banden met elkaar. Ongeveer een jaar geleden ruilen de twee burgemeesters al eens twee dagen van functie: Van Veldhuizen nam toen de taken van Lewe in het 300.000 inwoners tellende MÜnster over, Lewe zat toen op zijn beurt aan het roer in Enschede. De twee steden werken sinds de komst in 2015 van Van Veldhuizen naar Twente nauw samen bij tal van sociaal-economische onderwerpen.

  1. Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’
    PREMIUM

    Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’

    Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”