Stefan Huisman.
Volledig scherm
Stefan Huisman. © Ron Magielse

Burgemeester weg na wangedrag tijdens beschonken personeelsborrel

Burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout heeft zijn ontslag ingediend omdat hij zich in kennelijke staat misdragen heeft tijdens een personeelsborrel. De gemeente Oosterhout maakt het ontslag zelf wereldkundig op haar website. 

Huisman verklaart op de site dat hij eind december 2017 bij de personeelsborrel van de gemeente Oosterhout te veel alcohol had gedronken. Hij had piketdienst.

,,Enkele weken later zijn er verklaringen afgelegd waarin werd aangegeven dat ik grensoverschrijdend gedrag heb vertoond en dat er mensen zijn die zich beschadigd voelen. Voor dit alles bied ik mijn oprechte verontschuldigingen aan. Ik trek uit dit alles de uiterste consequentie en heb besloten mijn ontslag als burgemeester van Oosterhout in te dienen", aldus Huisman in de verklaring op de site.

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).