Volledig scherm
De van de mishandeling verdachte jongens op beeld van een beveiligingscamera.

Burgemeesters: Laat omgeving daders met rust

UpdateDe 'omgeving van de daders', zoals familie en scholen, en het slachtoffer van de mishandeling begin januari in Eindhoven moeten met rust worden gelaten. Dat stellen de burgemeesters van Eindhoven en Turnhout in een verklaring, nadat zij elkaar vrijdag hadden ontmoet.

Volledig scherm
Rob van Gijzel, de burgemeester van Eindhoven. © ANP

'Belangrijk is nu dat het recht zijn loop krijgt. Daarmee kan een einde komen aan de hoog opgelaaide emoties zoals die onder meer op de social media te vinden zijn. Verdere verspreiding van persoonsgegevens en oproepen tot het recht in eigen hand nemen zijn hierbij ongepast. Ook het direct benaderen van slachtoffer en omgeving van de daders mag niet voortduren', schrijven Erwin Brentjens (Turnhout) en Rob van Gijzel (Eindhoven).

'Het slachtoffer stelt geen enkele prijs op aandacht voor zijn persoon in dit kader, noch op contact met de pers. Zijn wens dient te worden gerespecteerd', waarschuwen de burgervaders, die verder laten weten erop te vertrouwen dat 'de strafrechtelijke afhandeling voortvarend en adequaat tot uitvoer zal worden gebracht'.

  1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.