Volledig scherm
De van de mishandeling verdachte jongens op beeld van een beveiligingscamera.

Burgemeesters: Laat omgeving daders met rust

UpdateDe 'omgeving van de daders', zoals familie en scholen, en het slachtoffer van de mishandeling begin januari in Eindhoven moeten met rust worden gelaten. Dat stellen de burgemeesters van Eindhoven en Turnhout in een verklaring, nadat zij elkaar vrijdag hadden ontmoet.

Volledig scherm
Rob van Gijzel, de burgemeester van Eindhoven. © ANP

'Belangrijk is nu dat het recht zijn loop krijgt. Daarmee kan een einde komen aan de hoog opgelaaide emoties zoals die onder meer op de social media te vinden zijn. Verdere verspreiding van persoonsgegevens en oproepen tot het recht in eigen hand nemen zijn hierbij ongepast. Ook het direct benaderen van slachtoffer en omgeving van de daders mag niet voortduren', schrijven Erwin Brentjens (Turnhout) en Rob van Gijzel (Eindhoven).

'Het slachtoffer stelt geen enkele prijs op aandacht voor zijn persoon in dit kader, noch op contact met de pers. Zijn wens dient te worden gerespecteerd', waarschuwen de burgervaders, die verder laten weten erop te vertrouwen dat 'de strafrechtelijke afhandeling voortvarend en adequaat tot uitvoer zal worden gebracht'.