Volledig scherm
© Wout van Zoeren

Bus rijdt zich op fietspad klem onder viaduct, meerdere gewonden

Een bus heeft zich tot de helft klemgereden onder een viaduct in Apeldoorn, bij station Osseveld. De bus van vervoerder Syntus reed per ongeluk over een fietspad, vermoedelijk omdat de weg was afgesloten. Bij het ongeval zijn zeven personen gewond geraakt. Eén passagier raakte zwaargewond en is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nu nog niet bekend. Volgens omstanders ging de weg net open na een verbouwing en is er dus sprake van een nieuwe verkeerssituatie. De bus zou de bocht naar de busbaan niet hebben kunnen halen en zodoende op het fietspad terecht zijn gekomen.

Zwaar gewond

Volledig scherm
Bus vast onder viaduct Station Osseveld © © Rens Hulman News United

Woordvoerster Hanneke Ruiter van Syntus stelt dat er licht gewonden zijn. Eén persoon is zwaar gewond. De chauffeur van de bus zou zelf naar huis hebben gewild, maar hij is toch voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, aldus Ruiter. Wat er precies is gebeurd is volgens haar nog niet duidelijk. ,,We laten het onderzoek over aan de politie.''

Vijf passagiers liepen lichte verwondingen op. Zij werden nagekeken door ambulancepersoneel en konden daarna naar huis. De chauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Volledig scherm
© Wout van Zoeren
  1. Doodslagverdachte en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspillen
    Drama Diemen

    Doodslag­ver­dach­te en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspil­len

    Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft de verdenking tegen oud-pensioendeskundige en financieel expert Dennis van E. verzwaard. Hij wordt nu verdacht van doodslag en ‘abortus onder strafverzwarende omstandigheden’. De 32-jarige Braziliaanse vrouw die vorige maand dood in zijn appartement in Diemen werd gevonden, was zijn vriendin. De vrouw was zwanger van een ongeboren acht maanden oud jongetje, dat ook overleed bij het drama.