Busje rijdt in op Pinkpopgangers: dode en drie zwaargewonden

VideoBij een aanrijding tussen een bestelbusje en een groepje voetgangers in Landgraaf is vannacht een dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Het gaat vermoedelijk om Pinkpopgangers. Dat meldt de politie Limburg. De bestuurder van de witte bus is na de aanrijding doorgereden.  

Het is nog onduidelijk of het om een ongeluk gaat of om opzet. De politie is via een grootschalige klopjacht naar het busje en de bestuurder op zoek, onder meer aan de hand van getuigenverklaringen. Volgens hulpdiensten waren veel getuigen aanwezig. 

Het voertuig heeft waarschijnlijk een Nederlands kenteken. Een Burgernetbericht meldt dat het witte busje mogelijk een Fiat Doblo is, met '257' in het kenteken. Mensen die iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Volledig scherm
© Videostill

Op straat

Hulpdiensten op de plek waar een aanrijding is gebeurd tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf.
Volledig scherm
Hulpdiensten op de plek waar een aanrijding is gebeurd tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf. © ANP

Het incident gebeurde rond 04.00 uur op de Mensheggerweg in de buurt van Camping B van het Pinkpopfestival. Het busje kwam in aanrijding met voetgangers in de buurt van de ingang van de camping. Volgens de politie liepen de mensen op straat toen het incident plaatsvond.

Hoewel nog niets bekend is over de identiteit van de slachtoffers, gaan de hulpdiensten er wel van uit dat het gaat om festivalgangers. Het driedaagse festival Pinkpop beleefde gisteren zijn laatste dag, maar veel bezoekers overnachtten nog op de campings op het terrein. De organisatie van het festival laat op haar Facebookpagina weten 'diep geschokt' te zijn en mee te leven met de slachtoffers en familie.

De traumahelikopter is ingezet voor de verzorging van de gewonden. Zij zijn naar ziekenhuizen in Heerlen een Maastricht gebracht. Voor de vele getuigen is Slachtofferhulp ingeschakeld. 

Lees door onder de kaart. 

Volledig scherm
© ANP

Onderzoek

De weg bij de camping werd vanochtend afgesloten voor onderzoek door de politie. Campinggangers moesten het terrein via een andere weg verlaten. Iets voor 12.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.  

Bij de zoektocht naar de bestuurder en het busje wordt onder meer een politiehelikopter ingeschakeld. Ook de Belgische en de Duitse politie zoeken mee. Rond 10.00 uur vanochtend meldde de politie dat inmiddels enkele tips zijn binnengekomen over de witte bus en de bestuurder. De politie kon niet zeggen hoeveel tips.

Om 12.00 uur is er een persconferentie in het stadhuis van Landgraaf.

Niels Klaassen on Twitter

Weg van Pinkpop-drama bijna vrijgegeven. Op het asfalt de onderzoeksmarkeringen.

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31611568540, of mail ons: oproep@ad.nl - ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Deejay DaDream on Twitter

@3FM #pinkpop #witbusje de politie zoekt de regio af met helicopters. https://t.co/rcuN5cI47o