Volledig scherm
Foto ter illustratie

Busvervoer staakt opnieuw: donderdag geen streekbussen

Buschauffeurs in het streekvervoer gaan aanstaande donderdag opnieuw actie voeren. Op 31 mei leggen ze het werk neer in Rotterdam, Drechtsteden, Voorne-Putten, Limburg en in Friesland, aldus FNV Streekvervoer.

De acties zijn bij de RET (streekvervoer/OV-deel) in Rotterdam (de metro en een deel van de bussen zullen wel rijden), Arriva Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Connexxion Voorne-Putten, Arriva Limburg en Arriva in Friesland.

Onvoorstelbaar

Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer: ,,Onvoorstelbaar dat werkgevers nog steeds geen afspraken met ons willen maken. Ze doen net alsof we gouden bergen vragen. Terwijl we vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?''

In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. De stakingen waren tot nu toe alleen in de weekeinden om de eindexamens in het voortgezet onderwijs niet dwars te zitten.

Volgens de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zijn de eisen van de vakbonden onhaalbaar en niet betaalbaar.

Morgen staken buschauffeurs in Utrecht, 't Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant. De cao streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.