Volledig scherm
Politie doet onderzoek In Hoensbroek, waar twee mensen om het leven kwamen. © ANP

Buurtdrama met twee doden in Hoensbroek

UpdateIn Hoensbroek, gemeente Heerlen, zijn twee mensen om het leven gekomen tijdens een steekpartij, waarbij een of meerdere agenten van de politie zich genoodzaakt zagen hun pistool te trekken en te schieten.

Volledig scherm
Een agent zag zich genoodzaakt zijn pistool te trekken en te schieten. © anp

Twee mensen raakten gewond, van wie een er slecht aan toe is. Aan het drama ging een burenruzie aan de Laagstraat in Hoensbroek vooraf. Rond half drie escaleerde die en hakte een van de betrokkenen met een zwaard en een bijl in op enkele anderen.

Daarbij werd één 52-jarige man zodanig toegetakeld dat deze overleed, en raakten twee anderen gewond, van wie een zwaargewond is. Het slachtoffer is vermoedelijk de overbuurman van de dader.
 
De man richtte zich vervolgens tegen de agenten. Volgens ooggetuigen op de regionale zender L1 riep de dader, al zwaaiend met messen tegen de inmidddels gearriveerde politie: schiet maar, schiet maar!
 
De agenten voelden zich volgens de woordvoerder van de politie zo zwaar bedreigd dat zeker een van hen zijn wapen trok en schoot. Daarbij werd de man dodelijk getroffen. 
 
Buurtbewoners laten weten dat er al langer problemen in de Laagstraat zijn. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zei later op vrijdagavond dat de dader al langer kampte met psychische problemen. De man was een bekend van de politie, al had hij geen strafblad. Wel weigerde hij zich te laten behandelen.

Volledig scherm
© ANP