Volledig scherm
© ANP

Buurtvader geeft derde verdachte Deurne niet aan

De buurtvader in het Eindhovense stadsdeel Gestel gaat de derde verdachte van de overval in Deurne niet aangeven. 'Ik gun hem rust', zegt de Marokkaanse Abdellah Oualkaid tegen Omroep Brabant.

Afgelopen maandag deed Oualkaid via de media de oproep aan de derde dader om zich aan te geven. 'Het gaat erom dat hij geholpen wordt. De daad is niet goed te keuren maar deze jongen is nog steeds een mens.'

De buurtvader lijkt de verdachte nu in bescherming te nemen. 'We moeten het zeker weten, gissen heeft geen zin'. Ook denkt hij dat de jongen momenteel door een 'hel' gaat. 'Hij is met twee maten op pad gegaan en heeft nu twee maten minder. Ik gun de derde dader rust'.

Geen verrader
Volgens Oualkaid is hij niet de enige die weet wie de derde dader van de juweliersoverval in Deurne is. 'Deze mensen vinden het moeilijk om hardop te zeggen. Ze willen geen verrader zijn'. De buurtvader hoopt niet alleen op rust voor de dader maar ook voor de wijk. 'Marokkanen vertrouwen Nederlanders niet meer op straat, ze zijn bang dat er met journalisten wordt gepraat'.