Er wordt de hele dag forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict.
Volledig scherm
Er wordt de hele dag forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict. © ANP

Buurvrouw slachtoffer Geleen waarschuwde al voor geweld

Bij een woningoverval in een flat aan de Beatrixlaan in het Limburgse Geleen is vannacht de 29-jarige bewoner gedood. Omwonenden kijken niet op van het geweld en hadden elkaar al gewaarschuwd voor problemen rond het slachtoffer. 

Hulpverleners na een woningoverval in de Beatrixlaan.
Volledig scherm
Hulpverleners na een woningoverval in de Beatrixlaan. © ANP

Een of meer overvallers drongen rond 03.00 uur de woning op de begane grond van het appartementencomplex binnen. Ze verrasten de bewoner die op dat moment in bed lag. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed ondanks medische hulp van de hulpdiensten ter plaatse aan zijn verwondingen, maakte de politie bekend. 

De twee verdachten zijn gevlucht en nog altijd spoorloos. Aanvankelijk maakte de politie melding van een schietincident, maar vanochtend liet een woordvoerder weten dat de doodsoorzaak nog niet vaststaat. ,,Er is vannacht wel een knal gehoord, maar dat onderzoeken we nog.''

Geschreeuw

Quote

Hij had wel vaker ruzie op de parkeer­plaats. We hadden elkaar onderling al gewaar­schuwd

Buurvrouw

In het complex met 28 woningen wonen veel ouderen. De politie wil nog geen uitspraken doen over de achtergrond van de man. Volgens de buurt is het slachtoffer van Tunesische afkomst.

Buurtbewoners werden wakker van het kabaal en geschreeuw dat uit de woning kwam. Een buurvrouw van een paar huizen verder kijkt niet heel erg op de gebeurtenis. ,,Hij had wel vaker ruzie op de parkeerplaats. We hadden elkaar onderling al gewaarschuwd. Het was vannacht stikdonker, dus ik kon niets zien. Maar ik vroeg mij wel meteen af 'wat is er nu weer loos'. Het is akelig", aldus de vrouw, die uit angst voor de daders alleen anoniem haar verhaal wil doen.

Volgens een goede vriend van de man en familie had het slachtoffer geen vijanden. ,,We hadden dit nooit verwacht. Het was een hardwerkende jongen met een hart van goud." De 29-jarige man was eigenaar van shisha loungebar Sahaya Lounge in Sittard.

Blaffen

Een andere buurvrouw is flink geschrokken. ,,Ik moest naar de wc, toen ik honden hoorde blaffen. Ik keek uit het raam en zag twee ambulances staan. Schoten heb ik niet gehoord", laat de 67-jarige vrouw weten. ,,Er woonde nog niet zo lang een man en een vrouw. Ik vind het best eng. Ik ben al wat ouder, dat maakt je toch onzeker."

Volledig scherm
© ANP

Volgens een woordvoerder van de politie 'gaan de verhalen een eigen leven leiden' en is het nog onduidelijk wat het motief is achter het misdrijf. De politie doet de rest van de dag forensisch onderzoek. Er is ook een speurhond ingezet en buurtbewoners worden ondervraagd.

Het is niet de eerste gewapende overval dit jaar. Limburg heeft te maken met een ware golf aan woningovervallen. In Maastricht kostte dat eind januari ook al iemand het leven.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals gistermiddag op de Brouwersdam, resultaat: drie bekeuringen van totaal zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”