Volledig scherm
© Archieffoto ANP

'Caissières bedreigd door jonge drankkopers'

Supermarktpersoneel wordt regelmatig bedreigd door jongeren die geen drank mogen kopen. Dat zegt Pieter Kuizenga, manager van vier Jumbo-supermarkten in de stad Groningen, tegen RTV Noord.

De nieuwe wet over de verkoop van drank aan minderjarigen, die op 1 januari inging, zorgt in de winkels voor veel wrevel. 'Er ontstaan gekke situaties als er een groep van zes jongeren staat, van wie er eentje geen ID-kaart bij zich heeft. Mensen uiten dreigementen', aldus Kuizenga.

Volgens de supermarktmanager hebben al verschillende caissières gevraagd om ander werk in de supermarkt. Drie mensen zouden hun baan hebben opgezegd. Kuizenga vindt dat niet hij, maar de overheid verantwoordelijk is voor de problemen: 'Als ik te hard rij in mijn auto, pakken ze mij en niet de garage waar ik de auto heb gekocht.'

  1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
    vader schrijft tramschutter

    ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

    René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag van vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.